وزیر خارجه فرانسه: دو شهروند فرانسوی دیگر در ایران بازداشت شده‌اند

به این ترتیب مجموع اتباع بازداشت‌شده فرانسوی در ایران به هفت نفر می‌رسد

وزیر خارجه فرانسه: «اگر هدف ایران باج‌گیری از ماست، روش اشتباهی را در پیش گرفته است»-Ludovic MARIN / AFP

وزیر خارجه فرانسه در اظهاراتی که روز شنبه ۱۲ نوامبر منتشر شد، گفت که احتمالا دو شهروند فرانسوی دیگر نیز در ایران بازداشت‌ شده‌اند و ‌در کل مجموع اتباع بازداشت‌شده فرانسوی در ایران به هفت نفر می‌رسد.

به دنبال پخش ویدیوی اعترافات اجباری یک زوج فرانسوی از تلویزیون جمهوری اسلامی  که در آن به جاسوسی علیه ایران اعتراف می‌کنند، فرانسه در ششم ماه اکتبر، و چند هفته پس از شروع اعتراضات گسترده مردمی علیه جمهوری اسلامی، ایران را به در پیش گرفتن «روش‌های دیکتاتوری» متهم کرد و آن را محکوم کرد.

جمهوری اسلامی کشورهای غربی را به هدایت ناآرامی‌های مردمی در ایران متهم کرده است. کشورهای غربی این اتهام را رد می‌کنند و می‌گویند که مردم ایران خواستار احقاق حقوق خود هستند و اعلام کرده‌اند که از معترضان ایرانی حمایت می‌کنند.

کاترین کولونا، وزیر خارجه فرانسه، در مصاحبه با روزنامه پریزین گفت: «ما نگران دو شهروند دیگر هستیم. تلاش می‌کنیم که اطلاعات متناقض را بررسی کنیم.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

روز جمعه، روزنامه فرانسوی فیگارو نوشت که این دو شهروند قبل از شروع اعتراضات ضد دولتی در ماه سپتامبر بازداشت شده بودند.

روابط بین فرانسه و جمهوری اسلامی ایران در ماه‌های اخیر به دلیل توقف تلاش‌ها برای احیای مذاکرات هسته‌ای که فرانسه یکی از طرف‌های آن است، متلاطم شده است. ایران و فرانسه هیچ‌یک در کشور مقابل سفیر مستقر ندارد.

اعتراضات مردمی ایرانیان علیه جمهوری اسلامی پس از قتل مهسا امینی در بازداشت پلیس موسوم به امنیت اخلاقی، اتحادیه اروپا را بر آن داشت تا به تبعیت از ایالات متحده، کانادا و بریتانیا تحریم‌هایی را علیه حاکمیت ایران اعمال کند.

پیشتر دو دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز گفتند که اعمال دور جدید تحریم‌های این اتحادیه به دلیل نقض حقوق بشر در ایران، در نشست روز دوشنبه وزیران خارجه به بحث گذاشته خواهد شد.

آنان گفتند که نام ۳۱ فرد و نهاد قرار است به دلیل نقض حقوق بشر تحریم شوند و این تحریم‌ها شامل مسدود شدن دارایی‌ها و منع سفر تحریم‌شدگان می‌شود.

یکی از دیپلمات‌ها گفت که فرانسه همچنین تحریم‌های جدیدی را برای کسانی پیشنهاد کرده است که پهپاد به ایران می‌فروشند و یا در صادرات قطعات الکترونیک برای ساخت پهپاد به ایران، مشارکت دارند.

کولونا گفت: «اگر هدف (ایران) باج‌گیری از ما است، راه اشتباهی را برای برخورد با فرانسه در پیش گرفته است.»

روز جمعه، امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه در کاخ الیزه میزبان شماری از فعالان ایرانی حقوق بشر بود. مکرون به عنوان بالاترین مقام سیاسی یکی از پنج عضو دائم شورای امنیت،  روز ۲۰ آبان، با مسیح علینژاد، لادن بروند، رویا پیرایی و شیما بابایی ملاقات کرد.

مکرون سپس در سخنانی در نشست صلح پاریس، خیزش سراسری مردم ایران را «انقلاب» توصیف کرد و با اشاره به دیدارش با فعالان حقوق بشر زن ایرانی گفت: «بر احترام و ستایش خود برای انقلابی که رهبری می‌کنند تاکید می‌کنم.»